Vårdutbud

Information om vilket vårdutbud respektive vårdenhet erbjuder hämtas från avtalet mellan vårdgivare och SLL.


Den här vården erbjuder vi:

Väntetider

Vårdenheten ansvarar själv för att rapportera in prognostiserade väntetider. Detta är beskrivet i avtalet med Region Stockholm.

Om vårdenheten

Vårdenheten ansvarar själv för att hålla informationen uppdaterad i EK. Informationen nedan hämtas från EK, elektroniska katalogen.Nytt! Från och med den 1/4 2018 så är det en kostnad för att få körkortsintyg.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen på Norrtälje sjukhus är en medicinsk specialistmottagning för barn och ungdomar upp till 18 år.
Vår huvuduppgift är att utreda och behandla barn med kroniska sjukdomar som astma, allergi, mag- och tarmbesvär, viktproblem m.m. Vi behandlar även barn med neuropsykiatriska tillstånd som t.ex. ADHD.

Vem kan komma till oss?
När det gäller vanliga akuta sjukdomar går det bra att ringa oss. Vardagar har vi reserverade akuttider för de minsta barnen, upp till 1 år, men i mån av plats tar vi även emot äldre barn. Annars hänvisar vi till vårdcentralen, akutmottagningen eller husläkarjouren. Denna hänvisning gäller också på kvällar och helger.

Vi har inget remisstvång.


 

Du är alltid välkommen att ringa och rådgöra med våra specialistsjuksköterskor, oavsett barnets ålder.
Vi har ett nära samarbete med barnavårdscentral, BUP och övriga specialistmottagningar på Norrtälje sjukhus.

När Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen är stäng:
Akuta ärenden hänvisas till husläkarjour, akutmottagningen Norrtälje sjukhus, akutmottagningen Danderyds sjukhus, närakuten Astrid Lindgrens Barnsjukhus Solna eller akutmottagningen Astrid Lindgrens Barnsjukhus Solna.